Afrikai (a csattanó szempontjából a származása jelen esetben nem véletlenül emelődött ki dőlt betűkkel!) kolléganőm kéri, hogy szolgáljak ki egy vevőt. Megteszem. Utána meséli, hogy ez a gyökér azt mondta egyszer neki, hogy Shut up! (afrikai akcentussal ejtve: sot op), így ha nem muszáj, többet nem foglalkozna vele. Majd hozzáteszi: „nem vagyok sem a barátnője, sem a felesége, hogy ilyet mondjon nekem!”
Hogy ne sokkoljam, nem reagáltam rá, hogy nálunk, Európában, még ha keleten vagyunk, akkor is az utolsók, akiknek ilyet mondanánk, azok pont a barátnőink, feleségeink lennének…
 
Írja az újság, hogy Londonban 2012 végére minden buszmegállóban ingyenes wi-fit terveznek. Elképzelem, ahogy a magyar újság 2052-ben megírja, hogy 2072-re minden buszmegállóban talán lesz wi-fi. Mármint: pénzért.
 
Meséli másik kolléganőm, hogy náluk Bangladesben vannak oroszlánok, krokodilok, meg tigrisek. Sajnos ez utóbbiakat a rossz emberek lelövik, így ma már kevesebb van belőlük, mint régen. Amúgy meg igen, egyszer-kétszer ahol ő élt, abban a városban is volt tigris-támadás. Kérdem, hát elefántotok van-e? Hogyne lenne! – érkezik a hülye kérdésen meglepődött válasz.
Én kérek elnézést…

komment

süti beállítások módosítása